2014. szeptember 5., péntek

Elhagyatott székház 2. Panorámák

Körbe-körbe-pusztulat



Nagy átlagban vallom,hogy a panorámák inkább ujjgyakorlatok (ennek dacára rászoktam rendesen), de egy hely fílingjének megragadására kifejezetten használhatóak.

Az elhagyott székház négy különböző szintjén tettem le az állványt, hogy körbetekerjem a gépet, négy különböző arcát mutatva meg a placcnak (Képre kikkelve nagyít...elméletileg)




Alagsor: 



















Tulajdonképpen lehetne akár algasor is, vékony rétegben borítja a  "csurgalékvíz". A falak a csempével szinte egy FPS játék helyszínét adják, csak a posz-apokalipitikus víziókban kissé kevesebb a szemét..







Emeleti terem




Régi videók tanulsága szerint ez egy szép, karbantartott konferenciaterem volt. Most.. nos kissé jobban tükrözi  a magyar valóságot. Érdekesség még,  hogy szemben, a zöld fal mögött egy zárt betonhenger található, aminek a bejáratát valamiért bebetonozták. (atombunker-elméletemet lásd később). 






Tetőtér 1



A padlástér. A ferde fényes csík a tető kétharmadánál annak a jele, hogy színesfémtolvajok lebontották az egészet, csak, hogy a bádoghoz hozzáférjenek.. elgondolkodtató, hogy pár ezer forintért (de szerintem még annyit se ér az onnan kivett fém) keletkezik több milliós kár az épületben, ahogy folyamatosan beázik.. értem én, hogy elhagyatott, senkié, de ez a fajta látásmód azért valahol brutális...
Tech:Konkrét hiba a panorámafotózásnál, ha a különböző fényviszonyokra rosszul reagálunk, nos itt egy példa





Tető





Szoba kilátással. Na jó, liftház kilátással. Egyébként az ilyen szóvicc már mindennek a teteje! Na meg egek leve csepeg, kellemes hátteret adva a kissé lepusztult környezetnek... már csak annyi a nagy bánat, aligha mehetünk ki  a tetőre pihenni, hisz valamelyik humán térfigyelő egység rögvest riadóztatná a rendőröket (micsoda alliteráció)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése